Каширування

Каширування застосовується при виготовленні упаковок для зберігання важкої продукції (зазвичай лікеро-горілчана, харчова продукція, електроніка, побутова техніка та інше).
Можна виділити два види каширування:
– каширування монокартонів;
– каширування гофрокартону та крейдованого картону.
Каширування монокартонів використовується для створення упаковки більш високого класу, а також для упаковки лікеро-горілчаної продукції. В якості основи зазвичай береться високощільний картон, а на менш щільний, але міцний та еластичний, наноситься друк.

Така упаковка отримує достатню жорсткість для зберігання і траспортування в ній важкої продукції (наприклад, пляшки), має якісний і акуратний вигляд як усередині упаковки так і зовні.
Каширування гофрокартону та крейдованого картону застосовується при необхідності виготовлення дуже жорсткої упаковки. Наприклад, для упаковки виробів зі скла. У такому випадку для основи береться гофрокартон, а в якості лайнера використовується картон з невеликою щільністю, на який і наноситься друк. При виготовленні такої упаковки дуже важливо врахувати еластичність картону і напрямок хвилі гофри. В іншому випадку важко уникнути розтріскування картону по лініях згину упаковки.

  • Slavena